Vaření je jako sex - bez lásky to není ono!

Ze zeleniny

Patizonové „fondue“

Patizon je nejen zdravou a chutnou zeleninou, ale díky netradičnímu tvaru je i velmi estetický. Využijte této jeho vlastnosti a upečte si neobvyklou pochoutku, která způsobem konzumace připomíná luxusní francouzské fondue. Uvidíte, že když naservírujete tuhle pochoutku doprostřed kulatého stolu,...

Čočkové palačinky s pečenými paprikami

I když zrovna netrpíte celiakií, není špatné občas odlehčit tělu od bílé mouky.  Přebytek lepku v organismu totiž může způsobit nejen otravné trávicí potíže, ale i vážné poruchy imunitního systému. Zkuste tentokrát připravit slané palačinky z čočkové mouky a uvidíte, že vás svou nevšední chutí...

Nízkokalorické plněné cuketky s bylinkami

Malé soudečkové cukety přímo svádějí k naplnění. Zapečte si je s bulgurem, červenou paprikou a čerstvými bylinkami! Skvěle si pochutnáte, aniž by to zanechalo stopy na vaší linii. Doba výroby: Příprava: 15 minut Pečení: 35 minut Počet porcí: 5 Počet kilojoulů na porci: asi 700 Cena za porci:...

Luxusní čočka na Nový rok

Prastaré lidové tradice praví, že čočka snědená na Nový rok přináší peníze a blahobyt. I když jsem donedávna tento zvyk neznala, obyčeje spjaté s jídlem mám ráda, a tak jsem i tento zařadila do svého repertoáru (vedle špenátu na Zelený čtvrtek, Tříkrálového koláče a jiných). Letos mám však v...

Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik

Přiznám se, že jakožto typická „holka z města“ zbožňuji vaření z volně rostoucích surovin. A že to nemusí být jen jídla houbová či borůvková, o tom se vás pokusím přesvědčit následujícím receptem, kde hrají důležitou roli kopřivy. Že jste je dosud považovali jen za nežádoucí plevel? Zásadní...

Polentové nočky se sýrovým špenátem

Polenta je žlutá kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, Chorvatsku a Rumunsku, kde se podává podobně jako naše hrachová kaše s omastkem a uzeninou. Instantí polenta se však dá využít také jako výchozí surovina pro různé sladké i slané pokrmy. Ochutnejte třeba zlatavé polentové...

Srdíčka z červené řepy

I rozený pragmatik si občas může dovolit na talíři trošku kýče, tak proč si ho nedopřát zrovna na svátek zamilovaných? Červená řepa nejen krásně vypadá a báječně chutná, ale navíc díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů posiluje imunitu a napomáhá předcházet vzniku rakoviny. Pozor by si na ni...

Zapečená dýně akawi

I když to podle venkovního počasí není moc znát, zima ještě nepřevzala vládu a ani sezóně dýní zatím definitivně neodzvonilo. Zapečte si tyto oranžové krásky se směsí smažené papriky a výrazně slaného sýra akawi. Pokud neseženete dýni, sáhněte po lilku nebo cuketě – výsledek bude rovněž...

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode